Streamliner en svensk designklassiker

Dessa otroligt härliga leksaksbilar heter Streamliner och kommer från Playsam. Designern heter Ulf Hanses. Streamliner är belönad med Utmärkt Svensk Form och utnämnd till Svensk Designklassiker av Nationalmuseum! De finns att köpa på bland annat  designonline. Playsam har många härliga träleksaker i sitt sortiment, så gå gärna in och kolla vidare på deras hemsida. Playsam har dessutom belönats med den ansedda utmärkelsen UTMÄRKT SVENSK FORM mer än 20 gånger!

Streamliner en svensk designklassiker

Termos med varm soppa!

Ett tips till alla er som kommer att vara på utomhus aktiviteter under vårvintern är att ta med något varmt i er termos. Den klassiska varma chokladen med några goda ostmackor till är aldrig fel, men om man vill ha något mer matigt med sig så är termosen perfekt för att ta med soppa i. Vi brukar varva med att ta med varmkorv i termosen, det glädjer både stora och små.

Termos med varm soppa!
Foto: matochfritid.yle.fi

Tuffa tapeter!

Nu har vi börjat planera hur det ska se ut i vår sons sovrum. Vi var och tittade på tapeter igår och föll för Sandbergs tapet Kevin. Den på bilden är turkos, men den finns även i beige och vitt. Vår lilla kille är inte så stor (7 mån), men vi tycker att han skulle passa med dessa tuffa tapeter i alla fall. Vi har tittat på tapeter med nallar på som också är fina, men det var den här vi föll för till slut. Jag hittade en jätteskön tapet till flickrummet på Sandberg, deras tapet Roger är en tapet med dödskallar på som finns i rosa med vita dödskallar. Jag tyckte inte att den var lika fin i svart och blått, men i rosa skulle den passa in i ett rum med en tuff tjej.

Tuffa tapeter!
Foto: www.sandbergtapeter.com

Sommar drömmar!

Nu när våren har kommit så börjar jag alltid att drömma om en stuga vid havet. Jag har dessa drömmar varje år och det är alltid någon eller några stugor som faller mig i smaken. I år har jag fastnat för de sju små husen från arkitektgruppen Snövit. Det är sju kvinnliga arkitekter som har designat ett fritidshus var och husen är döpta efter de sju små dvärgarna. Den som är på bilden heter Trötter, det är min favorit av de sju. I år kommer det bara att vara drömmar, men en dag så ska jag få min stuga vid havet.


Sommar dr?mmar!
Bild: Snövit