Titta in hos grannen på IKEA

Nu har IKEA lanserat webbtv. IKEA.SE/TV som möjliggör att vi nu kan få titta in och inspireras av varandras hem. Alla har möjlighet att lägga in inspirerande bilder och filmer som visar heminredning i IKEAs tecken. Kanske det ditt hem vi ser på bilderna?


Bild: IKEA

Förnya dina IKEA möbler

Om du känner att du vill förändra dina Ikea möbler eller bara få lite inspiration så kan du gå in på Bemz hemsida där du kan beställa nya tyger till dina IKEA Möbler. Om du håller på att renovera köket kan jag rekomendera dig att besöka Diffreys hemsida. Där kan du hitta luckor och beslag som passar IKEAs stommar. Om du känner dig kreativ och vill göra förändringar på dina IKEA möbler ska du skynda dig in på en blogg som heter IKEAHACKER där det finns mycket inspiration till hur du kan förändra dina IKEA prylar. Det har även ett företag som heter Parts of Sweden inriktat sig på. De säljer tillbehör till de vanligaste IKEA möblerna.  


Bild: Bemz.se

Nya IKEA katalogen är klar

Jag läste idag på IKEAs hemsida att katalogen för 2009 är klar. Det går att läsa den direkt på hemsidan om du inte har tålamod att vänta tills den kommer hem till dig. Årets tema är "Inred som du vill leva".


Bild: IKEA

Stilren design av Eva Solo

Jag har länge gått och suktat efter Eva Solos stilrena karaff Stainless. Nu i sommar när jag fyllde år så blev den äntligen min. Den har använts flitigt både till vardags och till fest. Mitt favoritvatten är hallonvatten, det vill säga att man använder frysta hallon i stället för isbitar.


Bild: Eva Solo

Renovering av köket

Nu under våren och sommaren har vi renoverat vårat kök. Planeringen av köket har varit bland det största projekt vi har gjort. Att få till sitt drömkök var inte det lättaste det finns ju ett så otroligt stort utbud att välja bland. Efter många månader av läsande i inredningstidningar och otaliga vändor på stadens alla köksbutiker så blev resultatet detta:

Köket innan



Köket efter



Detta blev vårat drömkök. Vi valde att sätta in en stor och härlig arbetsbänk med förvaring från båda sidor. Ugnen och micron har vi byggt in i väggen för att kunna få mer ytor fria. Den inbyggnaden är inte riktigt klar så jag kommer att uppdatera med mer bilder senare på den delen. Nu är det "bara" kvar att byta golv sätta upp lister och lite målning kvar sedan är allt komplett.