Årets kök 2006!

Tidningen Recidens valde köket Kvänum Torso till årets kök 2006. Jag tycker att de har gjort ett bra val!

Residence motivering till årets kök 2006:

"Köket för skyskrapan Turning Torso, med Philppe Starck kranar och bänkar i granit, har blivit en succé för
Kvänum, som etablerat en butik i Turning Torso Gallery för att följa upp framgången. I toppen av skyskrapan har företagen fått en välförtjänt ramp att flyga ut i resten av världen från. Och med köksluckor i det mörkhårda afrikanska träslaget wenge har Kvänum spridit en Calatravaglamour till alla som inte har möjlighet att bo i en skulptur." (Källa www.kvanum.com).

Årets kök 2006!
Foto: Kvänum

Nyhet från Smeg

En av nyheterna från Smeg är denna gräddvita 50-talsinpirerade kylen med frysfack. Det är härligt när gammal design kommer igen i ny tappning, så att man kan få alla de tekniska finesser som dagens teknik kan erbjuda men samtidigt kan njuta av dåtidens design.

Nyhet från Smeg
Foto: Smeg

Ljuddämpande design

Dessa puzzelbitar i filt kommer från design5mm, de används till ljudisolering. Man kan välja att ha dem hängande från taket som rumsdelare eller ha de fästa på till exempel väggen som ljuddämpare. De har även andra sorters design på sina ljudämpande bitar. På deras hemsida kan man få bygga upp sin egen design med hjälp av deras  puzzelbitar. Kul och snygg design!

Ljuddämpande design
Foto: design5mm


Vår med tulpaner!

Ett härligt vårtecken är alla vackra tulpaner som är i butikerna denna årstid. Jag älskar särskilt de vita tulpanerna, det dröjer dock ett tag till innan jag får njuta av de tulpaner som jag satte i rabatten i höstas.

Ett fång tulpaner!
Foto: Euroflorist

Härlig dörrmatta!

Denna snygga dörrmatta kommer från Dixie och heter Grenverk grå/röd. Dixie har många fina dörrmattor att välja mellan.
Härlig dörrmatta!
Bild: Dixie

Värmande i vintermörkret

Vi har funderat på att sätta in en kamin i vårt vardagsrum, den som vi har funderat på är den som är till vänster i bild. Den kommer från Contura och heter Contura 550. Nu har det även kommit ut många snygga öppna spisar som inte kräver att man installerar någon skorsten vilket är perfekt för den som bor i lägenhet. Den som är på bilden till höger heter Stockholm och kommer från Essinspisen.

Värmande i vintermörkret
Bild: Contura och Essinspisen
Fotomontage: Privat

Mer från Kidwalk

Jag har tidigare bloggat om Kidwalk, då visade jag deras fotolampa. Nu har jag varit in och kollat på deras hemsida och hittat dessa produkter som jag vill ha till min lilla grabb. Det är tofflor från Bobux och nappflaska, napphållare (han har redan en napp som matchar) och en nalle från Rock Star Baby. Jag gillar verkligen det lite rockigare modet som har kommit nu, det kan bli lite väl puttinuttigt för de små.

Mer från Kidwalk
Bilder: Kidwalk
Fotomontage: Privat

Garanterat halkfritt

Jag läste en artikel i Västerbottenskuriren om en man som hade blivt trött på att det var så halt ute så han kom på en egen lösning på problemet. Han hade gått till en bilfirma och låtit dem sätta 15 bildubb under varje sko. Han berättade att de blev totalt halkfria efter det. Vilken smart och unik lösning på problemet tänkte jag. Sen var jag inne och surfade efter en passande bild till detta och hittade ett företag som heter Maxi Grip. De hade redan kommit på detta och lanserar dubb som är speciellt anpassade till skor. Tyvärr passar det inte till alla sorters skor...

Garanterat halkfritt
Foto: Neiman Marcus

Annorlunda tavla

Det här tidningsstället heter Pictura och kommer från Simplicitas. Designer till denna snygga "tavla" är  Karl Karlsson. Det här tidningsstället skulle vara perfekt till alla mina inredningstidningar!

Annorlunda tavla
Foto: Simplicitas

Snygga dörrar

Ett snyggt alternativ till att byta ut sina dörrar är att köpa en fond till dörren från Format. Det finns flera olika motiv att välja mellan. Jag gillar speciellt denna som är tll badrummet.

Snygga dörrar
Bild: Format

Snygg brandvarnare

Denna snygga optiska brandvarnaren kommer från Jacob Jensen. Den här brandvarnaren har ett inbyggt system som gör att den dagligen justerar sin känslighet för att vara en optimal rökdetektor. Med denna i sitt hem skulle man känna sig både trygg och snygg!
Brandvarnare
Foto: Jacob Jensen

Härlig lampa

Om du vill ge bort en personlig present så tycker jag att du ska satsa på den här härliga lampan från Kidwalk. Man skickar in ett foto på det motivet man vill ha, och sen kan man även välja att få namnet på den som är på bilden inskrivet på fotot. Vår son fick en sådan lampa på sin namncermoni, den blev otroligt uppskattad! Kidwalk har även andra coola barnprodukter som till exempel Rock Star Baby som Jon Bon Jovi har designat.

härlig lampa
Foto: Kidwalk

Stilrent med lamellgardiner

Vi håller på att renovera vårt vardagsrum. Vi har valt ut nästan allt till rummet, men vi vet inte hur vi ska göra med gardinerna. Vi har fyra stora fönster och har funderat på både panelgardiner på sidorna eller på lamellgardiner. Idag känner jag i allafall mer för lamellgardinerna. Någon som har något tips?

Stilrent med lamellgardin
Foto: www.rollodin.se

Pralinogram

För att göra någon glad är det vanligt att man skickar ett blomogram, Bernzons blommor har en variant på detta där man kan skicka choklad istället. Dessa praliner som heter Leonidas och kostar 129 kronor skulle vara en rejäl humörhöjare i detta vintermörker. Kanske tänker du på någon som behöver muntras upp?

Pralinogram
Foto: www.bernzonsblommor.se

Heta ljusstakar

Dessa snygga ljusstakar heter LightArch och kommer från det danska företaget d-zn. Designer är Knud Holscher. Ljusstaken är uppbyggd av lösa armar så att man själv kan forma sin egen unika ljusstake! I och med att armarna är fristående så tar ljusstaken minimalt med förvaringsplats då man inte vill ha den framme.

Heta ljusstakar
Foto: d-zn

Härliga mönster från Marimekko

Dessa snygga produkter kommer från Marimekko. Mönstret på latte koppen och brickan heter Hetkiä/Moments och föreställer ett stadslandsskap. Det är Maija Louekari som har designat mönstret.


Härliga mönster från Marimekko
Foto: Marimekko

Snygg utebelysning

Utebelysningen "Allright" från Zero interiör skulle passa perfekt vid entrén till vårt hus. Den som har designat lampan heter Per Sundstedt.

Snygg utebelysning

Nyheter från Pappelina

Två nyheter från Pappelina är mattorna Siri med härliga medaljonger och Alve som är den prickiga. Deras duktiga designer heter Lina Rickardsson. Hon har även designat accessoarer i form av plädar och vaxdukar. Jag skulle helst vilja ha en av varje!
Nyheter från Pappelina
Foto: Pappelina

Eva Solo

Eva Solos fågelbord är en av mina absoluta favoriter. Deras övriga produkter är också superfina, vilket även har uppmärksammats med en massa priser. Det senaste är att de nu är nominerade till
Designpriset 2007, German Design Council, i Tyskland. Deras designers heter Henrik Holbaek och Claus Jensen.
Eva Solo

Underbart tyg

Det här underbara tyget kommer från Svenskt tenn och heter Vinterek. Det är Johan Carpner som har designat tyget. Tyget passar utmärkt att använda som väggdekoration.

Underbart tyg

Nytt från Mairo

Det senaste i Mairos sortiment är Blomma tapet. Den finns i flera olika färger med matchande kuddar till.

Nytt från Mairo
Foto: Mairo

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!